Welkom op “Bijbel en Geloof”...

 

Een site met Gods Plan door de geschiedenis heen vanuit Gods Woord, veel andere Bijbelstudies en informatie over de Bijbelvertalingen. De Heere heeft Zijn Woord voor ons bewaard in de Reformatie-Bijbel.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Bijbel is een geweldig Boek!

 

We leven in een tijd dat er vaak over de Bijbel gezegd wordt dat het een moeilijk Boek is. Ook wordt er veel gezegd dat de Bijbel Zichzelf tegenspreekt. En je moet de Bijbel vooral niet letterlijk lezen... Alles is afhankelijk van de interpretatie, zegt men. Maar is dat ook zo?

 

De aarde is rond. Ik kan wel beweren een theorie te hebben dat de aarde plat is, maar toch is dat niet zo. De waarheid is dat de aarde een bol is. Voor mensen die denken dat de Bijbel achterloopt bij de wetenschap: al vóór de mensen wisten dat de aarde een bol is, stond er in Gods Woord dat de aarde een bol is: Jes. 40 : 22. Raad eens waarom de mensen in de Middeleeuwen de Bijbel niet mochten lezen? Ze zouden de waarheid leren kennen...

 

En zo is het met de Bijbel. We moeten niet alles symbolisch uitleggen, maar laten we eens lezen wat er staat. Wist u dat de Bijbel Zelf ook handvatten geeft om Hem te bestuderen? Wanneer we rekening houden met Gods handelen door de tijd heen, Gods Woord niet overal symbolisch uitleggen, en vooral Gods Woord Zichzelf laten uitleggen, gaan we een enorme rijkdom ontdekken. En bovenal: God heeft Zichzelf door de Bijbel heen bewezen. Gods Woord blijkt 100 % uit te komen. Gods Woord spreekt Zichzelf niet tegen, maar is waarheid van kaft tot kaft.

 

Maar hoe zit dat dan met al die verschillende vertalingen? Op deze site kunt u lezen over de verspreiding van de meerderheidstekst, die getrouw bewaard is gebleven, en hersteld is tijdens de Reformatie: de StatenBijbel en de King James 1611. U kunt ook lezen over de bron van de nieuwe vertalingen van na 1880 na Chr. En die is niet zo zuiver als men veelal voorspiegelt...

 

Daarnaast zijn allerlei tradities ontstaan. Mensen zijn verschillende regeltjes van verschillende kerken net zo belangrijk of misschien nog wel belangrijker gaan vinden dan Gods Woord. De kerkgeschiedenis is een heel apart verhaal over hoe religieuze leiders mensen van Gods Woord afhouden. De vraag die wij ons moeten stellen is: Wat vindt God nu belangrijk?

 

In een tijd dat het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) Jezus op één lijn stelt met Boeddha, Krisjna en andere religieuze mannen, en het NBG de Bijbelse geschiedenis tot een legende verklaart [1], mogen we nog steeds de waarheid van Gods Woord ontdekken, en ons daaraan vasthouden. En dan blijkt geloven iets moois te zijn: Geloven in een zekere toekomst met Jezus Christus! Niks legende en onzekerheid, maar waarheid en zekerheid.

 

Gaat u mee op ontdekkingstocht door Gods Woord?

 

 

 

[1] Getuige de ‘NBV Studiebijbel’ die het NBG, in samenwerking met de KBS, heeft uitgegeven in oktober 2008.